Folia spożywcza PE
Folia spożywcza znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, w mniejszych sklepach, marketach, hurtowaniach, restauracjach, a także w gospodarstwach domowych. Folia ta przede wszystkim doskonale nadaje się do przechowywania produktów spożywczych. Jest ono szeroko wykorzystywana do pakowania wędlin, mięsa, ryb, owoców, warzyw, a także pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jej podstawową funkcją jest ochrona żywności przed wysychaniem. Ponadto folia zapobiega przenikaniu zapachów
Zastosowanie:
- Manualne, półautomatyczne lub automatyczne zabezpieczanie folią produktów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi.
- Aplikowanie folii bezpośrednio na produkt lub częściowe zabezpieczenie produktu umieszczonego w innym opakowaniu.
- Wydłużenie czasu świeżości żywności poprzez aplikację folii SilverProtect, charakteryzującej się właściwościami antyseptycznymi.
Przykłady zastosowania:
- Pakowanie żywności w gospodarstwach domowych oraz sieciach handlowych, np. kanapek, wędlin, serów, mięsa, warzyw, itp.
- Zabezpieczanie produktów mięsnych przed czynnikami zewnętrznymi, do magazynowania i transportu, np. mięso kebab.
- Owijanie folią spożywczą tacek ze świeżymi produktami, przeznaczonymi do bezpośredniej sprzedaży, np. pieczarki, warzywa, sery, mięso, krojony chleb, itp.
- Ręczne pakowanie produktów spożywczych w arkusze foliowe odrywane z rolki.
Zastosowanie opatentowanej folii SilverProtect®, charakteryzującej się właściwościami antyseptycznymi, pozwoli jeszcze dłużej utrzymać świeżość żywności. Bezpieczna atmosfera ochronna, którą wytwarza folia, skutecznie chroni zapakowany produkt przed bakteriami.
Folia spożywcza stosowana jest głównie w gospodarstwach domowych oraz sieciach handlowych, gdzie znakomicie nadaje się do pakowania mięsa, serów, warzyw, kanapek.