Folia spożywcza PE

folia-spozywcza-paclan-catering

Folia spożywcza znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, w mniejszych sklepach, marketach, hurtowaniach, restauracjach, a także w gospodarstwach domowych. Folia ta przede wszystkim doskonale nadaje się do przechowywania produktów spożywczych. Jest ono szeroko wykorzystywana do pakowania wędlin, mięsa, ryb, owoców, warzyw, a także pieczywa i wyrobów cukierniczych. Jej podstawową funkcją jest ochrona żywności przed wysychaniem. Ponadto folia zapobiega przenikaniu zapachów

Zastosowanie:

  • Manualne, półautomatyczne lub automatyczne zabezpieczanie folią produktów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi.
  • Aplikowanie folii bezpośrednio na produkt lub częściowe zabezpieczenie produktu umieszczonego w innym opakowaniu.
  • Wydłużenie czasu świeżości żywności poprzez aplikację folii SilverProtect, charakteryzującej się właściwościami antyseptycznymi.

Przykłady zastosowania:

  • Pakowanie żywności w gospodarstwach domowych oraz sieciach handlowych, np. kanapek, wędlin, serów, mięsa, warzyw, itp.
  • Zabezpieczanie produktów mięsnych przed czynnikami zewnętrznymi, do magazynowania i transportu, np. mięso kebab.
  • Owijanie folią spożywczą tacek ze świeżymi produktami, przeznaczonymi do bezpośredniej sprzedaży, np. pieczarki, warzywa, sery, mięso, krojony chleb, itp.
  • Ręczne pakowanie produktów spożywczych w arkusze foliowe odrywane z rolki.

Zastosowanie opatentowanej folii SilverProtect®, charakteryzującej się właściwościami antyseptycznymi, pozwoli jeszcze dłużej utrzymać świeżość żywności. Bezpieczna atmosfera ochronna, którą wytwarza folia, skutecznie chroni zapakowany produkt przed bakteriami.

Folia spożywcza stosowana jest głównie w gospodarstwach domowych oraz sieciach handlowych, gdzie znakomicie nadaje się do pakowania mięsa, serów, warzyw, kanapek.